Hallonbollar

I torsdag fick jag ett ryck och började baka hejvilt på Råkost 😀 Vi hade ju sett så mycket bakelser på Lisebergs julmarknad. Så jag gjorde min egna version av chokladbollarna och gjorde en dubbelsats, hällde i så mycket färska hallon som jag tyckte passade till degen och gjorde små bollar. Dessa blev ju väldigt kladdiga pga saften i hallonen och fick stå i kylen extra länge. Sedan smälte jag mörk choklad och använde pralin teknik för att få ett tunnare lager runt bollen. Innan choklad hann stelna hällde jag pärlsocker med röd karamellfärg över dem. Så in i kylskåpet igen! 🙂
Jag tycker ju att dem blev väldigt snygga att titta på, men absolut så mycket godare att äta! ;D

// This thursday I got a feeling that I just had to bake something 😀 We had seen so much pastries on Liseberg. So I did my own version of the chocolateballs and did a dubble batch, poured some fresh raspberries and made little balls. They were very sticky and had to stand in the fridge some time extra. Then I melted dark chocolate and used praline technique to get a thin layer around the ball. Before the chocolate had solidified I poured granulated sugar with red food coloring över them. And then back to the fridge! 🙂
I think they are very nice to look on, but they are way more tastier to eat! ;D

IMG_9988.jpgimg_9978img_9985img_9989img_9987

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s